Infoxicació

 

El vídeo documental publicat a TV3 l'any 2013, recull una sèrie d'informació sobre com obtenir informació. En aquest vídeo es fa un estudi sobre la informació que es recull a internet i com tota la que hi ha no és fiable.

Infoxicació s'urgeix d'unir les paraules informació e intoxicació, aquest terme està present en el dia a dia i és podria definir com l'acumulació d'informació per part de les xarxes socials, els blogs i els buscadors.

Al nostre dia a dia, som capaços de buscar molta informació, però hem de saber quina d'aquestes seleccionar i les fonts fiables d'on la podem obtenir, el fet de tenir molta informació al nostre abast pot ocasionar estrés, ansietat i confusió.

Per exemple, per a realitzar treballs de recerca de la universitat no totes les fonts són fiables, sinó que hem d'accedir a aquelles en les que podem contrastar si la informació obtinguda és certa i seleccionar aquella que ens donen més confiança. Entre les fonts on buscar informació de forma fiable, podem trobar dialnet com una base de dades on es poden trobar llibres, articles de llibres, revistes, entre altres en diversos idiomes. Una altra font fiable d'informació seria Google acadèmic un buscador de Google enfocat i especialitzat en la cerca de contingut i bibliografia científic-acadèmic.

En conclusió podem dir que vivim en una societat globalitzadora i sustentadora per les actuals TIC, els fluids d'informació es transmeten a través dels diversos formats, aquests estan augmentant de manera progressiva provocant canvis profunds en les dinàmiques entre la comunicació pública i l'entorn social. (Casas-Mas, 2014)

Referencia:Casas-Mas, B. (2014). Infoxicación a través de los sistemas de comunicación. Primer Congreso Internacional Infoxicación: mercado de la información y psique : Libro de Actas, 408.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Transtorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDH)

El ple