Parlem de diversitat
Durant aquest quadrimestre, anem a realitzar una entrada extra cada setmana parlant de les diversitats, la manera de tractar-les dins de les aules i en les famílies.
Aquesta primera anem a parlar de la diversitat de manera global. Primerament podem dir que la diversitat s'entén com un grup d'alumnes que tenen diferent procedència cultural, diferent ritme d'aprenentatge, diferents interessos..., i a la vegada diferents necessitats educatives per a assolir un mínim de competències per a poder ser ciutadans d'aquest món.
Si la nostra societat és diversa, l’aula és igual, diversa en sexe, edat, capacitats, necessitats, preferències, gustos i interessos. Tractar a l’alumnat com a grup és necessari però la seua individualitat també ho és. Cada xiquet o xiqueta viu, s’expressa, es relaciona i es comporta d’una manera determinada i així hem de tractar el tema de la diversitat a l’aula.
En l'actualitat ens trobem dia a dia amb una diversitat diferent en l’aula ja bé siga, social, cultural, d’ètnia o altres, des de l’escola intenta donar una màxima cobertura a totes aquestes situacions es poden contemplar dia a dia dins de les aules. Per totes aquestes raons, es deuria treballar des d’una modalitat cooperativa entre els alumnes, reforçant totes les necessitats que es presenten. Tot açò es deu introduir en funció del grup però sense deixar arrere totes les atencions personalitzades i personals.
Des de la família, és el primer context on es socialitza l’infant, on fa els primers aprenentatges, els primers vincles afectius i culturals. Per això el seu paper és importantíssim en el desenvolupament dels seus fills i de les seues filles. Així la labor educativa queda repartida entre escola i família. Establint una relació entre família i equip docent.
Segons Romera (2017), la família és el primer espai per a les emocions i que els adults que formen part, tant família com escola, hem de deixar-los viure la infància i el fil conductor ha de ser l’afectivitat.
“Ser diferentes es lo más natural” Billy Elliot
Referències:
Comentarios
Publicar un comentario