Reflexionem sobre el bloc 5
Activitat 1
Enllaç a l'article: La gran mentira de los nativos digitales
Aquest article comença parlant sobre les diferències que trobem entre aquells que han nascut abans i després del 1990, categoritzant a les persones sobre com es manegen davant de tot el que és tecnològic que ens envolta. L'autor del text parla d'un escriptor, Marc Prensky, aquest home diferència entre els immigrants digitals, nascuts abans dels noranta, i els nadius digitals, nascuts després dels noranta. Per a Prensky tots els que són nadius digitals comprenen perfectament les tecnologies, mentre que els immigrants són uns analfabets, digitalment parlant. A continuació l'autor rectifica sobre el que pensa Prensky dient que existeixen el que ell anomena com a zombis digitals, perquè són joves que no usen la tecnologia amb finalitat productiva, tot el contrari utilitzen les tecnologies per a un ús d'oci. Finalment l'autor del text diu que el sistema educatiu no està encara adequat per a les noves tecnologies i que hi ha professorat que vol aprendre, però no tenen el suport dels seus centres educatius o conselleries d'educació, tot açò apunta cap a una bretxa digital on l'alumne sap més que el mestre, quan sols s'ha de fomentar són les ganes d'aprendre i les ganes d'ensenyar a aquells que encara no saben.
Personalment pense que els temps que corren, on la pandèmia de la Covid 19 ha fet que aquella persona que no volia aprendre o no hi havia aprés a moure's en l'era digital s'ensenye, acabant amb els pocs analfabets digitals que quedaven, ara, gràcies a la covid, tots sabem com utilitzar la tecnologia perquè no ens queda altra que utilitzar-les, vulgues o no.
Activitat 2
Em pareix molt interessant que a un videojoc d'aquest tipus se li associa a la protagonista una discapacitat d'aquest tipus, ja que és una manera ràpida d'aplegar als adolescents, amb aquesta estratègia.
A aquest vídeo, es pot observar diferents maneres d'anomenar als trastorns mentals antigament, i es veu clarament una presència de deu en tots els llocs, ja que ho relacionen tot amb què les "anomalies" era per algun pecat que havies realitzat i deu et castigava amb elles. Com bé diu el director, aquest tema als videojocs especialment sol ser un tema tabú i no es veu la diferència entre psicosi i psicopatia, sent aquesta ultima una falta d'empatia.
Aquest videojoc es basa en un problema de psicosi que té la protagonista, ja que el món que ella veu no és el món objectiu que la resta observa.
Posicionant-me en la pell d'un director de videojoc, em pareix molt interessant l'aparició d'una malaltia o un trastorn, ja que és una bona manera d'aplegar als xiquets/es i fent que empatitzen amb aquesta persona, ja que per un moment s'evadeixen del seu món per a entrar en el món, les vivències i les sensacions que aquesta persona té en el seu dia a dia. Per a poder caracteritzar aquest personatge, és interessant parlar amb persones que ho sofreixen per a esceneritzar totes aquelles característiques correspon i no donar informació errònia al públic que a l'igual sols té la informació aportada pel creador.
Activitat 3
En l’escola 2.0, es destaca el paper de la globalització, tenint en compte el terme aprendre, desaprendre i reaprendre, la bretxa digital, els problemes, les reds socials, l’escola TIC, el avanç social, conceptes del temps i l’espai, les modalitats laborals i els avantatges.
Hi ha una transformació en les institucions educatives on l’escola del futur déu prepara a l’alumnat per a un aprenentatge al llarg de les seues vides. No sols transmitir els coneixement que s’aprenen a l’escola sinó fer-los partíceps i construint gran persones per a un futur. Els canvis que apareixen amb les escoles de l’era digital e industrial son:
La transformació i la velocitat del canvi: S’ha de cambiar el currículum ja que no pot ser un currículum tancat i fixe, sinó ha de poder adaptar-se a qualsevol necessitat i a qualsevol circunstancia.
L’educació reglada i no reglada: Més unides que mai la formació formal, no formal i informal. Este últim adquirit a través de les nostres experiències vitals, mitjans de comunicació de masses o xarxes socials.
La concepció de l’aprenentatge: Importancia adquirida por la perspectiva constructivista, el aprendizaje fllexible, la adquisición de competencias o els models qualitatives d’avaluació.
Els entorns tecnològics: Dissenyadors, avaluadors i seleccionadors de TIC, consultors d'Informació, orientadors i avaluadors continus del procés d'aprenentatge.
Les noves competències i capacitats.
Els canvis en les estructures organitzatives.
Les reds de formació.
Els rols del professorat.
La movilitat virtual de l’alumne.
Comentarios
Publicar un comentario